10.1.2017

Kainuun Työterveys -liikelaitos, Omasote

Omasote–palveluissa Kainuun Työterveys -liikelaitoksen asiakas voi

• viestiä turvallisesti oman paikkakunnan työterveyshuollon toimipisteen toimistoon, omalle työterveyshoitajalle, työfysioterapeutille ja tietyin rajoituksin työterveyspsykologille

• saada viestin työterveyslääkäriltä (työterveyslääkärille ei voi lähettää viestejä suoraan, mutta lääkäri voi tarvittaessa lähettää viestin asiakkaalle)

• lähettää eReseptin uusimispyynnön oman työterveyshuollon toimipisteeseen

• nähdä omat laboratoriovastaukset ja kysyä niistä tarvittaessa omalta työterveyshoitajalta

• kirjata ja seurata omia terveystietoja, tehdä erilaisia testejä ja tehdä jatkossa myös Sähköisen terveystarkastuksen

• hyödyntää itse tallennettuja tietoja antamalla luvan Kainuun Työterveys -liikelaitoksen ammattilaiselle / asiantuntijalle, että he voivat katsoa asiakkaan Omasote kirjauksia (Kotiseurannat, Omien terveystietojen Omat tiedot, Testitulokset ja Sähköinen terveystarkastus)

• hyödyntää muita Omasoten palveluita kuten kertakirjautumista Omakantaan tai Kelan sähköiseen asiointipalveluun ja eOmahoitokirjastoa
 

Kainuun Työterveys -liikelaitoksen sähköiset palvelut saat käyttöösi kirjautumalla Omasoteen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa omasote.kainuu.fi. Kirjautumisen yhteydessä järjestelmä hakee automaattisesti Kainuun Työterveys -liikelaitoksen asiakkuutta ja mikäli se löytyy, Omasoten etusivulle tuodaan työnantajan nimi ja oman työterveyshuollon toimipiste, jonka mukaan viestit ohjautuvat oikeaan toimipisteeseen. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla on lisäksi valittava oma terveysasema, vaikka terveysaseman palveluja ei käyttäisikään. Terveysasemaksi valitaan oman asuinalueen terveysasema.

Omasoten Kainuun Työterveys -liikelaitoksen palvelut ovat käytössä vain omille asiakkaille. Mikäli asiakkuus on tunnistettu, alimmaksi linkiksi vihreään valikkoon ilmestyy Kainuun Työterveys -liikelaitos -linkki, josta avautuu Kainuun Työterveys -liikelaitoksen asiakkaille tarkoitetut palvelut ammattiryhmäkohtaisilla välilehdillä.

Lisätietoja tarvittaessa Kainuun Työterveys -liikelaitoksen Omasote-pääkäyttäjiltä: Lenita Perhovaara lenita.perhovaara@kainuu.fi tai Irene Rautiainen irene.rautiainen@kainuu.fi tai Omasote käyttöönottohankkeen projektipäälliköltä Kristiina Taskinen kristiina.taskinen@kainuu.fi tai puh. 044 710 0852.