Tiedote 17.04.2019

Kainuun soten yhtymähallituksen päätöksiä 17.4.2019

Li­sä­tie­to­ja ja liit­teet:

Vs. kun­tayh­ty­män joh­ta­ja Kristiina Kananen, puh. 044 797 4971

http://mfilesjulkaisut.root.kainuu.fi/portaali/kainuunsote/view/65782/meeting/10259

Asia 3 Talouden tasapainottamistoimenpiteet  

Yhtymähallitus hyväksyi Kainuun soten tulosalueiden esittämät 2, 9 miljoonan euron säästötoimenpiteet.

Lisäksi yhtymähallitus kiirehtii Kainuun soten ja Kainuun kuntien yhteistä selvitystä ”Kainuun sote kestävälle pohjalle –arviointia”.

Asia 4 Vuoden 2019 käyttösuunnitelma

Yhtymähallitus hyväksyi vuoden 2019 käyttösuunnitelman. Sen pohjana on talousarvio, jossa hyväksytyt toimintakulut ovat 329,1 miljoonaa euroa ja toimintatuotot yhteensä 335,8 miljoonaa euroa. Talousarvio vuodelle 2019 on 3,2 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Asia 5 Jatkoselvitys julkisrahoitteisten laboratorioiden yhteistyöstä

Yhtymähallitus päätti käynnistää osaltaan jatkovalmistelun, jossa selvitetään Turun yliopistollisen sairaalan laboratoriotoimialueen, Fimlab Laboratoriot Oy:n ja NordLab-liikelaitoskuntayhtymän in-house laboratoriotoimintojen yhdistämistä yhdeksi osakeyhtiöksi. 

Asia 8 Kajaanin työllisyydenhoidon kumppanuussopimus

Yhtymähallitus merkitsi tiedoksi Kajaanin kaupungin, Kainuun TE-toimiston, Kainuun soten ja kajaanilaisten työllisyysavustusta saavien yhdistysten sopimuksen työllisyydenhoidon kumppanuudesta.

Kumppanuuden perustana on Kajaanin kaupungin myöntämä työllisyysavustus kahdeksalle kajaanilaiselle yhdistykselle (Etnika-Kainuu ry, Kajaanin Haka ry, Kajaanin Työvoimayhdistys ry, Kainuun Nuotta ry, Kapova ry, Lehtikankaan asukasyhdistys ry, Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ry sekä Spartak Kajaani ry). Nämä yhdistykset tarjoavat kajaanilaisille Kainuun TE-toimiston ja Kainuun soten työttömille asiakkaille työkykyä vahvistavaa ja työllistymistä edistävää ohjausta ja tukea sekä erilaisia tuetun työllistymisen mahdollisuuksia. 

Asia 18 Kainuun sote tukee alle 20-vuotiaiden ehkäisyä entiseen tapaan  

Yhtymähallitus linjasi, että Kainuun sotessa jatketaan käytäntöä, jossa asiakas saa ensimmäistä ehkäisyä hakiessaan maksutta ehkäisypillerit puoleksi vuodeksi tai ehkäisyrenkaat kolmen kuukauden ajaksi. Myös elämän ensimmäinen hormoni- tai kuparikierukka tai ehkäisykapseli on asiakkaalle maksuton. Sen sijaan maksuttoman ehkäisyä ei tarjota kaikille alle 20-vuotiaille. Täysin ilmainen ehkäisy toisi Kainuun sotelle arviolta noin 50 000 – 60 000 euroa lisäkustannuksia vuosittain.