Tiedote 30.05.2018

Kainuun soten silmälääkäripalvelujen tuottajaksi on valittu Terveystalo

Silmätautien poliklinikalla Kainuun keskussairaalassa hoidetaan keskussairaalatasoista hoitoa vaativia silmäsairauspotilaita. Poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne tullaan lääkärin lähetteellä. Hoitokäytännöt ovat avohoitopainotteisia.

Viimeisten vuosien aikana eläköitymisten ja muihin tehtäviin siirtymisten vuoksi Kainuuseen on kehittynyt silmälääkäripula. Kuluvan kevään aikana tätä pulaa on pyritty helpottamaan järjestämällä kilpailutus yksityisille toimijoille silmälääkäripalveluiden tuottamisesta Kainuun sotelle. Kilpailutuksen on voittanut Terveystalo.

Sopimus Terveystalon kanssa silmälääkäreiden toimittamisesta on tehty. Koska toiminnan käynnistyessä on vaikeuksia saada rekrytoitua riittävää määrää erikoislääkäreitä, etenkin kesäkuu 2018 tulee olemaan haasteellinen silmälääkäripalveluiden saatavuuden kannalta Kainuun keskussairaalan silmätautien poliklinikalla. Syksyyn 2018 mennessä tilanteen odotetaan helpottavan.

Terveystalo-konserni on yksityisiä terveyspalveluja tarjoava konserni. Se myy terveys-, työterveys- ja sairaanhoitopalveluja yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkiselle sektorille yli 70 paikkakunnalla lähes 170 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalo on verkostoltaan Suomen suurin terveyspalvelualan konserni.

 

Lisätiedot:

Tuomo Erola | vs. operatiivisen vastuualueen päällikkö

tuomo.erola@kainuu.fi

044 797 4872