Tiedote 15.08.2019

Kainuun soten lähettämää postia voi vastaanottaa sähköisesti Suomi.fi -verkkopalvelussa

Kainuun sote on ottanut käyttöön Suomi.fi -viestit palvelun. Jos kansalainen on antanut Suomi.fi -palvelussa luvan vastaanottaa viestit sähköisesti, viranomaisen lähettämä viesti ohjautuu kansalaisen Suomi.fi-verkkopalvelun viesteihin paperipostituksen sijaan.

Aluksi palveluun liitetään Kainuun Omasoten viestit, sosiaalihuollon aikuis- ja perhetyön päätösten sähköiset tiedoksiannot sekä Kainuun soten verkkosivuilla täytettävät ja lähetettävät potilas- ja asiakaskertomuksiin liittyvät tietopyynnöt. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa asiakkailla on mahdollisuus vastaanottaa yhä useampi nyt Kainuun soten kirjepostilla lähettämä viesti omaan Suomi.fi -palveluunsa.

Suomi.fi on verkkopalvelu, josta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Palvelu on tarkoitettu kansalaisille ja yrityksille. Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Suomi.fi -viestit -palvelu tarjoaa tietoturvallisen viestintäkanavan kansalaisen ja viranomaisen väliseen sähköiseen asiointiin. Palveluun voi kirjautua silloin kun itselle sopii, eikä sen käytöstä aiheudu asiakkaalle kustannuksia.  Postit ovat saatavilla turvallisesti kaikilla päätelaitteilla ja palvelua voi käyttää myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella. Palvelun käyttöönotto nopeuttaa tiedonsaantia ja vähentää toteutuessaan Kainuun sotelle postituksesta aiheutuvia kustannuksia ja työmäärää. Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Väestörekisterikeskus.

Suomi.fi palvelu otetaan käyttöön kirjautumalla Suomi.fi -verkkopalveluun ja antamalla viranomaisille lupa sähköiseen viestintään. Muussa tapauksessa viestit lähetetään paperipostina kuten ennenkin. Kannattaa ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön pian, koska tulevaisuudessa yhä useampi viranomainen lähettää päätökset, ohjeet ja muut tiedonannot kansalaisille sähköisesti Suomi.fi -verkkopalveluun.

Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöösi:

  • Kirjaudu Suomi.fiverkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla (henkilö- tai organisaatiokortti, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti) osoitteessa www.suomi.fi/
  • Siirry kohtaan ”Viestit” sivun yläreunasta löytyvän valikon kautta. Anna suostumus viestien vastaanottamiseen sähköisesti, ja kirjaa palveluun yhteystiedot, joihin haluat saada tiedon viestin saapumisesta. Jos olet aiemmin käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä, sinulta ei pyydetä suostumusta uudelleen.
  • Halutessasi voit keskeyttää sähköisten viestien vastaanottamisen, jolloin saat viranomaisten yhteydenotot paperipostitse.

Tarvitsetko apua? Kansalaisneuvonta auttaa.
www.kansalaisneuvonta.fi