Tiedote 30.03.2020

Kainuun soten koronaposti vastaa kysymyksiin

Kainuun sote on avannut maanantaina 30.3. sähköpostiosoitteen korona@kainuu.fi joka on tarkoitettu kansalaisneuvontaan koronavirukseen liittyvissä asioissa. Kysymyksiin vastaavat Kainuun soten asiantuntijat. Mikäli kyse on sairaustapauksesta, ollaan yhteydessä numeroon 116 117, tai hätätapauksessa 112. Sähköpostiin vain kiireettömiä kysymyksiä koronasta.  Kysymyksiin pyritään vastaamaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman pian.

Valtakunnallisen linjauksen mukaan Kainuun sote ei tiedota tartuntojen lukumääriä tai sairaalassa hoidossa olevien määrää julkisuuteen. Tällä pyritään turvaamaan ihmisten yksityisyys. Laboratoriot ilmoittavat luvut testituloksista THL:lle, joka tiedottaa asiasta.

Kainuun sote muistuttaa edelleen että 116 117 päivystysnumeroon tulee soittaa vain tilanteessa, jos vointi heikkenee ja on saanut hengitystieinfektion, joka merkittävästi huonontaa vointia ja tarvitsee arviota sairaanhoidon tarpeesta. Lievistä oireista kärsivien on tärkeää sairastaa kotona. Hätätilanteessa soita 112.