Tiedote 30.04.2020

Kainuun sote - pandemiatiedote 30.4.2020

Kainuussa on 30.4.2020 mennessä 68 laboratoriotesteissä, sekä kliinisissä tutkimuksissa todettua koronavirustartuntaa. Testejä on tehty noin 1100. Pa­ran­tu­nei­ta on n. 50.

Vaikka koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, siitä huolimatta kehotetaan noudattamaan annettuja rajoitustoimia. Kainuun sote kehottaa viettämään vappua perhepiirissä. Julkiset kokoontumiset on valtioneuvoston linjauksella rajattu kymmeneen henkilöön ja suositeltu välttämään tarpeetonta oleskelua yleisellä paikalla. On tärkeää, että annettuja suosituksia noudatetaan ja vältetään sosiaalisia kontakteja. Vanhempien on syytä seurata myös lasten ja nuorten tekemisiä ja ohjeistaa heitä tarpeen mukaan.

Koulujen alkaminen

Hallitus neuvotteli keskiviikkona 29.4.2020 opetusjärjestelyjen rajoituksista ja niiden mahdollisista purkamisista. Hallitus päätyi siihen, että koulut aukaisevat ovensa 14. toukokuuta 2020. Kansainväliset ja kotimaiset kokemukset ovat osoittaneet, että lasten rooli koronavirustartuntojen levittäjinä ei ole samankaltainen kuin aikuisilla. Lapset eivät juurikaan ole tartunnan lähteitä. Nykytiedon perusteella koulujen avaaminen on tällöin turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle, kertoo hallitus tiedotteessaan. Koulujen henkilökunnan riskiryhmässä olevien kannattaa olla yhteydessä työterveyshuoltoon, mikäli on kysymyksiä työhön paluusta ja siihen liittyvistä asioista.

Tiedotus

Kainuun sote tiedottaa koronaviruksen tilanteesta Kainuussa arkisin klo 14 mennessä. Kainuun soten pandemiaan liittyvät ohjeet ja tiedotteet löytyvät osoitteesta:
https://sote.kainuu.fi/pandemiainfo-kaikki-kainuun-soten-koronavirusta-kasittelevat-tiedotteet

Kainuun sotelle saapuu paljon tietopyyntöjä medialta. Sairaanhoitopiirit keskittävät tietopyyntöihin vastaamisen Sairaanhoitopiirien johtajat ry:n kautta. Näin saadaan luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa median käyttöön. Kainuun sote ei vastaa yksittäisiin medialta tulleisiin tietopyyntöihin.