Tiedote 07.11.2018

Kainuun sote laajentaa Omasoten ajanvarauksia ja tekstiviestimuistutuksia

Kainuun sote laajentaa Omasoten ajanvarauksia ja tekstiviestimuistutuksia

Entistä laajemmat ajanvarauspalvelut löytyvät Kainuun soten sähköisestä palvelukanavasta Omasotesta osoitteessa https://omasote.kainuu.fi/ ajanvarauslinkin kautta.

Omasoten kautta voi nyt varata ajan lastenneuvolaan, perhesuunnitteluneuvolaan, terveysasemalle kansanterveyshoitajalle tai rokotuksia ja muita pieniä toimenpiteitä varten sekä kouluterveydenhuollon 1-, 5- ja 8-luokkalaisten laajoihin tarkastuksiin. Lisäksi palvelussa voi tarkastaa tai perua aikoja, jotka on varattu terveysasemien ja suun terveydenhuollon hoitajille ja lääkäreille.

Nyt ajankohtaiset kausi-Influenssarokotukset annetaan pääsääntöisesti rokotuspäivinä, johon ei tarvitse ajanvarausta. Tämän jälkeiset rokotukset hoidetaan ajanvarauksella, johon ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti.

Tekstiviestimuistutus varatusta ajasta on laajentunut myös erikoissairaanhoitoon. Palvelu otetaan käyttöön porrastetusti vuoden loppuun mennessä. Jos asiakas on antanut suostumuksen, muistutus lähtee kahta päivää ennen varattua aikaa.
 

Lisätietoja ajanvarauksesta: Kainuun soten järjestelmäasiantuntija Margit Honkila 044 710 1294

Lisätietoja Omasotesta: suunnittelija Niina Komulainen 044 797 0444
 

Sähköinen ajanvaraus on käytössä seuraavissa terveyspalveluissa:

  • Terveysasemien ajanvarauksessa voit tarkistaa, varata, siirtää ja perua ajan kansanterveyshoitajalle, korvahuuhteluun, ompeleiden/hakasten poistoon ja lääkeinjektioihin. Voit myös tarkastaa ja perua lääkärin aikasi.
  • Lastenneuvolan ajanvarauksessa voit tarkistaa, varata, siirtää ja perua ajan lapsen iän mukaisiin neuvolakäynteihin. Voit myös tarkistaa ja perua lapsesi lastenneuvolalääkärin ajan.
  • Matkailijoiden rokotusajanvarauksessa voit tarkistaa, varata, siirtää ja perua ajan hepatiitti A tai B tai A+B tehosterokotuskäynnille.
  • Perhesuunnitteluneuvolan ajanvarauksessa voit tarkistaa, varata, siirtää ja perua ajan ehkäisyn aloitukseen tai kontrollikäynnille.
  • Kouluterveydenhuollon ajanvarauksessa voit tarkistaa, varata, siirtää ja perua ajan 1-, 5-, ja 8 – luokkalaisen laajaan terveystarkastukseen kouluterveydenhoitajalle. Voit myös tarkastaa ja perua lääkärin aikasi.
  • Suun terveydenhuollon ajanvarauksessa voit tarkistaa ja perua ajan. Oikomishoidon aikojen peruminen ja kaikki suun terveyden uudet ajanvaraukset hoidetaan hammashoitoloissa vain puhelimitse ma-to klo 7.30–15 ja pe klo 7.30–14,30.
  • Kausi-influenssarokotusaikana voit tarkistaa, varata, siirtää ja perua rokotusajan.