Tiedote 13.02.2021

Kainuun koronatilanne perustasolla, yksi uusi tartunta karanteenissa olevalla henkilöllä sekä yksi maastapoistumistestauksessa

Kainuussa on ilmennyt yksi uusi koronatartunta, jo karanteenissa olevalla henkilöllä. Altistuminen on tapahtunut helmikuun alussa kotipaikkakunnalla.

Hiihtojoukkueen maastapoistumistestauksessa on todettu yksi koronatartunta. Tartunnan saanut on testattu vierailun aikana yhteensä 4 kertaa, myös maahan tullessa, 3 aiempaa testiä on ollut negatiivisia. Tartunnan lähde ei ole tiedossa. Tartunta on saatu ilmeisesti jo ennen Suomeen saapumista, mutta itämisajan vuoksi näkyy testeissä vasta nyt. Tartunta ei aiheuta karenteeneja Kainuussa.

Kai­nuun kes­kus­sai­raa­lan ra­vin­to­huol­lon pal­ve­luis­sa todettuun koronatartuntaan liittyen on vielä yksi hen­ki­lö lisää sa­mas­ta työyh­tei­sös­tä ase­tet­tu ka­ran­tee­niin. Karanteenissa on nyt yhteensä 7 ravintohuollon työntekijää. Tar­tun­nal­la ei ole vai­ku­tuk­sia po­ti­lai­den tai sai­raa­lan ra­vin­to­las­sa asioi­vien al­tis­tu­mis­ris­kiin. Ravintohuollon palvelut pystytään tuottamaan normaalisti karanteeneista huolimatta.

Kainuun koronatilanne on perustasolla. Tulevana ystävänpäivänä tulee muistaa edelleen voimassa olevat suositukset kokoontumisista, turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä.​