Tiedote 27.01.2021

Kainuun keskussairaalassa todettu koronatartunta potilaalla - Samoojan kuntoutuskodissa ei löytynyt virusmuunnosta

Kainuun keskussairaalaan OYS:ta siirretyltä potilaalta on löytynyt koronatartunta. Potilas on ollut 26.1. alkaen KAKS:ssa jatkohoidossa vaativan kuntoutuksen osastolla (C6) ja oireiden ilmaantumisen jälkeen todettu koronatestissä positiiviseksi. Potilas on eristyksessä omassa hoitohuoneessa.

Tartunnanjäljitys on parhaillaan meneillään. Varotoimena tapaukseen liittyen yksi hoitaja ja kolme potilasta sekä kaksi potilaskuljetukseen liittyvää henkilöä on asetettu karanteeniin.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari: ”Olemme informoineet tartunnasta OYS:n osastoa ja ohjeistaneet omaa henkilöstöä asiaan liittyen. Vaativan kuntoutuksen osastolla jatkuu normaali toiminta varotoimet huomioiden”. 

Muiden kuin eristyksessä ja karanteenissa olevien osastopotilaiden luona on edelleen mahdollista vierailla rajoitetusti. Vierailut on sallittu vain terveenä, kasvomaskia käyttäen ja käsihygieniasta huolehtien enintään 2 hlöä / potilas, ellei osasto toisin ohjeista.

Samoojan kuntoutuskodin virusnäytteistä ei ole löytynyt muuntovirusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tutkinut Samoojan kuntoutuskodista otetut koronavirusnäytteet. Seitsemästä erillisestä näytteestä on todettu sekvensoimalla ns. villi-tyypin virus eli kyseessä ei ole mikään tällä hetkellä tunnettu koronamuunnos.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)