Tiedote 08.05.2017

HOITOTYÖ TÄNÄÄN – ASIAKAS KESKIÖSSÄ – Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät Kajaanissa

Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät kokoaa yhteen yli 150 sosiaali- ja terveysalan asiantuntijaa keskustelemaan hoitotyöhön liittyvästä asiakasnäkökulmasta Kajaanin ammattikorkeakoululle 11.–12.5.2017.

Hoitotiedepäivien teemassa korostetaan hoitotyötä tänään ja asiakasta sen keskiössä. Päivien esitykset ovat moninaisia lähtien asiakasnäkökulman tarkastelusta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen ja päätyen asiakkaan kohtaamisen.

"Tavoitteena on tarkastella, mitä hoitotyö on tämän ja huomisen päivän muuttuvassa arjessa sekä, miten asiakas otetaan huomioon aktiivisena, oman hyvinvointinsa edistäjänä ja hoitotyön kehittäjänä", kertoo yliopettaja Rauni Leinonen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Päivien ohjelma sisältää asiantuntijaluentoja, hoitotyön osaajien posteriesityksiä ja suullisia esityksiä. Muun muassa europarlamentaarikko Merja Kyllönen tuo terveisiä Euroopasta ja professori, TtT, Helvi Kyngäs (Oulun yliopiston) pohtii esityksessään päivien teemaa otsikolla "Asiakas hoitotieteen keskiössä". Dosentti, TtT, yliopiston lehtori, Mari Kangasniemi (Itä-Suomen yliopisto) lähestyy teemaa pohtimalla, mikä on teknologian rooli suhteessa asiakaslähtöisyyteen. Päivien aikana käsitellään myös näyttöön perustuvaa hoitotyötä, sosiaali- ja terveysalan koulutuksen kehitystä ja haasteita samoin kuin Kainuun uuden keskussairaalan mukanaan tuomia muutoksia. Ei sovi unohtaa kainuulaista kulttuuria, jota päiville osallistuvat pääsevät kuulemaan ja kokemaan.

Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät (2017) järjestää Kajaanin ammattikorkeakoulu. Yhteistyökumppaneita ovat Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Kainuun ammattiopisto, Oulun yliopiston hoitotieteen ja terveyshallintotieteen tutkimusyksikkö, Hoitotieteen tutkimusseuran Pohjois-Pohjanmaan aluetoimikunta, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL ry, Tehy ry, Kainuun kätilöyhdistys, Kainuun sairaanhoitajat ry ja Taja ry.

Lue lisää hoitotiedepäivien sivuilta: www.kamk.fi/PShoitotiedepaivat2017

Lisätietoja:

Rauni Leinonen
Yliopettaja
rauni.leinonen@kamk.fi
p. 044 710 1223