Kirurgian osasto 6

Osasto 6 on 25 -paikkainen pehmytosakirurginen vuodeosasto, jossa erikoisaloina on vatsan alueen kirurgia, esim. sappi- ja suolistoleikkaukset sekä virtsaelinkirurgia, esim. eturauhas- ja virtsarakkoleikkaukset. Lisäksi osastollamme hoidetaan osastohoitoa tarvitsevia korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä hammas- ja suukirurgisia potilaita. Potilaat tulevat osastolle suunnitellusti leikkausta varten tai äkillisten oireiden vuoksi päivystyksen kautta.

Osastomme arvoja ovat asiakaslähtöisyys, vastuullisuus, avoimuus ja luottamus sekä oikeudenmukaisuus. Koulutettujen ja asiantuntevien kirurgien ja hoitajien lisäksi hoitoonne osallistuu tarvittaessa sosiaaliohjaaja, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti. Maanantaista perjantaihin osastollamme toimii myös osastofarmaseutti.

Periaatteenamme on tukea potilaan omatoimisuutta ja leikkauksen jälkeistä varhaista liikkumista. Liikunta nopeuttaa leikkauksesta toipumista ja vähentää verisuonitukosten riskiä. Hengitysharjoitukset leikkauksen jälkeen tehostavat kaasujen vaihtoa keuhkoissa ja parantavat siten kudosten hapensaantia ja vähentävät liman kertymistä keuhkoputkiin.

Osastollamme ei voi tupakoida (koskee myös sähkötupakkaa ja nuuskaa). Tupakoimattomuus vähentää leikkauksen jälkeistä infektioriskiä ja nopeuttaa toipumista. Vieroitusoireisiin on mahdollista saada nikotiinilaastareita tai –purukumia.

Oman matkapuhelimen käyttö on sallittua. Potilashuoneissa ei ole langatonta verkkoa, mutta päiväsalissa on tietokone, jossa on Internet-yhteys.
Varsinaisia vierastunteja ei ole, mutta osaston toiminnan kannalta paras aika vierailuille on klo 12–19. Arvoesineet ja suuret rahasummat kannattaa jättää kotiin.

Osastolle tullessanne ottakaa mukaanne:

• saamanne kutsukirje ja esitäyttämänne esitietolomake, jossa myös käyttämänne lääkkeet on listattuna
• mahdolliset hengitettävät astma- tai keuhkoahtaumatautilääkkeet
• mahdolliset silmätipat
• henkilökohtaiset hygieniavälineet, kuten hammasharja ja parranajovälineet

Yhteystiedot:
Puh. 08 6156 2370 kanslia
Faksi 08 6156 2369

Osoite:  
Kainuun keskussairaala,
osasto 6
Sotkamontie 13
87300 Kajaani