Iho- ja sukupuolitautien poliklinikka

Iho- ja sukupuolitautien poliklinikalle hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Asiakkaita ovat kaikenikäiset kainuulaiset iho- ja sukupuolitautien erikoissairaanhoitoa ja tutkimuksia tarvitsevat henkilöt sekä varushenkilöt. Sukupuolitautien pääasiallisia hoitopaikkoja ovat terveysasemat. Poliklinikalla hoidettavat yleisimmät sairausryhmät ovat eriasteiset tulehdukselliset ihotaudit (mm. atooppinen ekseema, psoriasis, akne) ihotuumorit sekä allergiaoireiset ihoreaktiot. Lisäksi poliklinikalla toteutetaan lääkärin määräämät valohoitosarjat.

Tilat ja henkilökunta

Poliklinikka sijaitsee potilastornissa 3. kerroksessa. Henkilökuntaan kuuluu ylilääkäri, osastonylilääkäri, 3 sairaanhoitajaa ja osastonsihteeri. Poliklinikkamme on arkisin toimiva ajanvarauspoliklinikka. Virka-aikana otamme vastaan myös päivystyslähetteellä tulevia potilaita.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Sairaanhoitajien vastaanotoilla toteutetaan muun muassa haastavien iho-ongelmien paikallishoitoa sekä lääkehoidon ohjausta ja seurantaa. Hoidonohjausta annetaan niin potilaille, läheisille kuin terveydenhuollon ammattilaisillekin.

Kutsu poliklinikalle

Sinut kutsutaan kirjeitse tai puhelimitse poliklinikalle. Kutsukirjeessä on vastaanottoaika ja tiedot mahdollisesti etukäteen tehtävistä tutkimuksista. Ota vastaanotolle mukaan aikaisemmin sairauteesi kirjoitetut lääkereseptit sekä muut sairauteen liittyvät asiakirjat.

Poliklinikkakäynti

Poliklinikalla tapaat lääkärin ja tarvittaessa hoitajan. Lääkäriltä ja hoitajilta saat tiedot sairauteesi liittyvissä asioissa. Toivomme, että kysyt epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat. Käyntiin on hyvä varata aikaa vähintään tunti. Kutsukirjeessä voi olla myös muu arvio käyntiin kuluvasta ajasta.

Potilastiedot on säädetty salassa pidettäviksi. Tietoja voidaan käyttää sairaanhoitopiirin sairaaloissa potilaan hoidossa ja tutkimuksessa ilman potilaan suostumusta. Jos haluat kieltää sinua koskevien tietojen luovuttamisen, kerro se tullessasi vastaanotolle.

Oma­so­te on käy­tös­sä ihotautien po­lik­li­ni­kal­la.

Oma­so­te: https://oma­so­te.kai­nuu.fi/  

Toi­min­nas­tam­me voit­te an­taa pa­lau­tet­ta osoit­tees­sa https://so­te.kai­nuu.fi/pal­ve­lut/pa­laut­tee­si-ja-ko­ke­muk­se­si-so­siaa­li-ja-ter­veys­pal­ve­luis­ta

Yhteystiedot:

Puh. 044 797 4926
maanantai–perjantai klo 8–10

Ihotautien poliklinikalla otetaan käyttöön takaisinsoittojärjestelmä 1.10.2020 alkaen. Soittoaika on maanantai - torstai klo 7.30 - 16.00, perjantaisin ja arkipyhien aattoina klo 7.30 - 15.00. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian tai viimeistään seuraavan työpäivän aikana.

Osoite:
Kainuun keskussairaala, vanha sairaala
Iho- ja sukupuolitautien poliklinikka, 3. kerros
Sotkamontie 13,
87300 Kajaani