Sotiemme veteraanien palvelusetelin hakeminen

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä myöntää vuosittain veteraaneille ja heidän leskilleen palveluseteleitä kotona selviytymisen tukemiseen tarkoitukseen varattujen määrärahojen puitteissa. Palvelusetelillä voidaan järjestää kotona asumista tukevia palveluja, muun muassa siivousta, vaatehuoltoa, asiointipalveluja, piha-alueen välttämättömiä töitä (nurmikon leikkaus, lumityöt), halontekoa tai kantamispalveluja. 

Palveluseteleitä myönnetään hakemuksesta veteraanitunnuksen omaaville veteraaneille sekä tunnuksen omanneen veteraanin leskille, jotka asuvat vakinaisesti Hyrynsalmen, Paltamon, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen kunnassa tai Kajaanin tai Kuhmon kaupungissa. Palveluseteliä ei voida myöntää, mikäli veteraani/leski saa vastaavan palvelun muun tahon kustantamana tai järjestämänä.  

Veteraaneille myönnettävien palveluseteleiden arvo ja lukumäärä määräytyvät vuosittain Valtiokonttorin myöntämien määrärahojen suuruudesta. Leskille myönnettävän palvelusetelin arvo on 45 euroa. Vuosittain myönnettävien seteleiden määrä vaihtelee.

Palvelusetelihakemuksia saa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän verkkosivuilta, veteraaniasiamieheltä tai terveysasemilta niiltä henkilöiltä, jotka käsittelevät rintamaveteraanien kuntoutukseen liittyviä tehtäviä. 

Hakemuslomake:

Täytetyt hakemukset palautetaan osoitteella: 

Veteraaniasiamies
Mari Kela
Suomussalmen terveysasema
Välskärinkuja 2
89600 Suomussalmi

Lisätietoja: 

veteraaniasiamies Mari Kela, puh. 044 797 0310