Sairaanhoitaja Jenni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moikka, olen Jenni Kovalainen ja työskentelen Kainuun keskussairaalassa leikkaus- ja anestesiaosastolla leikkaushoitajana. Olen valmistunut perioperatiiviseksi sairaanhoitajaksi vuonna 2006 ja siitä lähtien työskennellyt samassa paikassa. Vastuualueitani ovat gastrokirurgia ja opiskelijavastavana toimiminen.

Toimin osana leikkausryhmää, joka koostuu hoitajien osalta yhdestä anestesiahoitajasta ja kahdesta instrumenttihoitajasta. Toinen instrumenttihoitajista toimii valvovana hoitajana ja toinen kirurgia avustavana hoitajana. Valvovalle hoitajalle kuuluvat muun muassa potilaan valmistelu leikkaukseen sekä aseptiikasta huolehtiminen leikkauksen aikana. Vuorot vaihtuvat aina instrumenttihoitajana toimittaessa.

Leikkausten ohella ajan salliessa hoidan vastuutehtäviäni esimerkiksi opiskelijaohjaukseen tai leikkauksissa tarvittavien tuotteiden tilaamiseen liittyen. Opiskelijat saavat meiltä infopaketin yksiköstämme ennen harjoittelun alkua sähköpostitse, ja harjoittelun alkaessa esittelen heille osaston toimintaa. Olen myös suorittanut mentorointikoulutuksen ja toiminut kerran mentorina nuoremmalle työntekijälle.

Parasta työssäni on moniammatillisessa tiimissä toimiminen. Moniammatillisuus ja tiimissä toimiminen luo yhteisöllisyyttä ja tukea omaan työhön. Työni on hyvin vastuullista ja tarkkuutta vaativaa. Työpäivät ovat vaihtelevia muun muassa eri erikoisaloista johtuen ja näin ollen kahta samanlaista päivää ei juuri ole. Meillä on myös paljon tekniikkaa käytössä, joten on pysyttävä ajan hermolla ja kehitettävä itseään. Työssäni tarvitaan ennakkoluulottomuutta, mukautumista eri ammattilaisten kanssa toimimiseen sekä paineensieto- ja ongelmanratkaisukykyä. Näistä kaksi viimeisintä ominaisuutta korostuvat varsinkin päivystystilanteissa.

Vapaa-aikani kuluu kuskaillessa lapsia harrastuksiin, lenkkeilyyn koiran kanssa ja osallistumalla MLL Paltamon vapaaehtoistoimintaan. Pelaan myös sählyä naisten harrasteporukassa.

Haluaisin lähettää terveisiä erityisesti opiskelijoille. Olette meidän tulevaisuuden työkavereita ja tärkeitä jo opiskeluaikana. Meillä opiskelijat pääsevät tekemään harjoittelussa ja ohjaus on tiivistä. Meidän yksikön työtä oppii vain tekemällä. Tervetuloa tutustumaan työhömme harjoittelun merkeissä