Ristijärven hammashoitola - Yksikön esittely opiskelijoille

Ristijärven Hammashoitola on osa Ristijärven Palvelukeskusta. Palvelukeskuksessa sijaitsevat Attendon hoivalaitos Onnentupa, Kainuun soten hoivayksikkö, päiväkoti sekä terveydenhoidon siivessä toimivat laboratorio, päivystys, kansanterveydenhoito, lääkäri, työterveyshuolto sekä neuvola.

Ristijärven hammashoitolassa toimivat hammaslääkäri ja hammashoitaja pari kahtena päivänä viikossa (tiistai ja torstai). Muina arkipäivinä pari työskentelee Paltamon hammashoitolassa. Suuhygienistin vastaanotto on keskiviikkoisin sekä osittain perjantaisin. Suuhygienisti toimii muina päivinä Hyrynsalmen hammashoitolassa. Vastaanotolla toimii myös oikomishoidon erikoishammaslääkäri, joka käy vastaanotolla ennalta sovittuina aikoina noin kahden kuukauden välein.

Hammashoitolassa on yksi vastaanottohuone.

Ristijärven hammashoitola sopii hammashoitajaopiskelijalle, jolla on valmiudet tutustua monipuoliseen hammashoitajan työhön. Hammashoitajan työtehtävät koostuvat hammaslääkärin ja erikoishammaslääkärin avustamisesta, aseptiikan toteuttamisesta, välinehuollosta, tilausten tekemisestä, ajanvarauksesta sekä yleisistä käytännön asioiden hoitamisesta, kuten laitteiden toimintojen ylläpitämisestä. Opiskelijalla on mahdollisuus osallistua terveyskasvatus tilanteisiin ja toimia suuhygienistin vastaanotolla ennaltaehkäisevän hammashoidontyön parissa.

Tuemme tavoitteitasi työssäoppimisen jaksoilla. Ristijärven hammashoitola tarjoaa monipuolisen näkökulman hammashoitajan työhön, valmiudet itsenäiseen työskentelyyn sekä laaja-alaiseen vastaanottotyön hallintaan yhteistyössä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa.

Parkkipaikat ovat palvelutalon pihalla. Tien toisella puolella on myös lisää paikoitustilaa. Hammashoitola sijaitsee Kainuun soten terveyspalveluiden siivessä (pääovesta tultua oikealla). Pienen käytävän päässä oikealla ovat pukuhuoneet sekä henkilökunnan wc tilat ja vasemmalla on välinehuolto sekä pieni varasto. Pitkän käytävän alussa oikealla on henkilökunnan taukotila. Otathan mukaan eväät, sillä Palvelutalossa ei ole ravintola tai kahvila palveluita.

Tervetuloa oppimaan!

Saukontie 2

88400 Ristijärvi

puh. 08 6156 7850

https://sote.kainuu.fi/toimipisteet/ristijarven-hammashoitola

 

Yksikön esimies ja yhteystiedot

Mik­ko Neu­vo­nen  
vas­tuua­lueen pääl­lik­kö,
joh­ta­va ham­mas­lää­kä­ri  
puh. 044 7970413  
mik­ko.neu­vo­nen@kai­nuu.fi   

 

Su­san­na Mik­ko­nen
osas­ton­hoi­ta­ja
puh. 044 7974240 
su­san­na.mik­ko­nen@kai­nuu.fi 

 

Minna Heikkinen

opiskelijavastaava

minna.mar.heikkinen@kainuu.fi