Palvelun hakeminen ja yhteystiedot

Vammaispalvelujen tehtävänä on järjestää ja tuottaa vammaispalvelulain ja -asetuksen, omaishoidon tuen lain, perhehoitolain ja kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisia palveluja.

Palveluja haetaan täyttämällä hakemuslomake ja toimittamalla se paikkakunnan sosiaalityöntekijälle tai -ohjaajalle. Hakemuslomakkeisiin pääset klikkaamalla linkkiä. Palvelujen saamiseksi voi myös henkilö itse, hänen läheisensä, muu henkilö tai viranomainen ottaa yhteyttä vammaispalvelujen ja kehitysvammapalvelujen paikkakunnan sosiaalityöntekijään tai -ohjaajaan. Sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien yhteystietoihin pääset sivun alaosassa klikkaamalla paikkakuntakohtaisia linkkejä.

Sähköisesti vammaispalveluihin ja kehitysvammapalveluihin voidaan ottaa yhteyttä Omasote -palvelun kautta. Asiakas kirjautuu palveluun verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella, minkä vuoksi viestit Omasoten kautta vammaispalvelujen henkilökunnan kanssa ovat suojattuja. Viesteihin vastataan viiden (5) arkipäivän kuluessa. Vammais- ja kehitysvammapalvelujen sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien, henkilökohtaisen avun palvelusihteerin, kehitysvammapoliklinikan ja kehitysvammayksiköiden henkilökunnan kanssa voi asioida sähköisesti osoitteessa https://omasote.kainuu.fi  valitsemalla vammaisten palvelut.

Vammaispalvelujen henkilökunnan ja esimiesten yhteystiedot löytyvät Kainuun soten palveluoppaasta. Palveluopas jaetaan jokaiseen kainuulaiseen talouteen ja on sähköisesti selattavissa Kainuun soten internetsivuilla. Kainuun soten yhteystietoihin ja palveluoppaaseen pääset klikkaamalla linkkiä https://sote.kainuu.fi/node/900