Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta terveysasemilla

Liikuntaneuvonta vastaanotolle pääsee Kajaanin, Kuhmon, Sotkamon, Suomussalmen, Hyrynsalmen, Paltamon ja Ristijärven terveysasemilla.

Terveysasemilla tapahtuvaan liikuntaneuvontaan tullaan mm. hoitajan, lääkärin tai  fysioterapeutin ohjaamana tai asiakas voi itse varata ajan numerosta 044 710 1422 tai 044 710 1298. Ajan voi varata myös OMASOTE palvelun kautta. Omasote 

Liikuntaneuvonta on maksutonta elintapaohjausta, joka on suunnattu terveytensä kannalta liian vähän tai ei ollenkaan liikkuville henkilöille. Liikuntaneuvonnassa pyritään etsimään keinoja joilla voi aloittaa aktiivisemman arjen. Jokainen asiakas osallistuu neuvontaan omista lähtökohdistaan, esim. tuki- ja liikuntaelimistönvaivat ei ole este liikuntaneuvontaan osallistumiselle, mutta hyvin iäkkäille henkilöille tämä ei kuitenkaan sovellu. Ohjauksessa hyödynnämme arvo- ja hyväksymispohjaista lähestymistapaa.

Liikuntaneuvontaa toteutetaan joko yksilöllisenä tai ryhmämuotoisena. Liikuntaneuvonta aloitetaan henkilökohtaisella alkuhaastattelulla, jossa kartoitetaan nykyhetken liikkumisen tilanne ja se kirjataan potilastietojärjestelmään LIIKUN-lehdelle. Jatko- tai seurantatapaamisia sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Ryhmämuotoisessa liikuntaneuvonnassa alkuhaastattelun jälkeen liikuntaneuvonta jatkuu ohjelman mukaisesti pienryhmässä 5-7 kertaa, noin viikon välein päiväaikaan. Lisäksi ryhmäkokoontumisten jälkeen sovitaan ryhmästä riippuen seurantasoittoaikoja tai tapaamisia n. 1-3 kk:n välein.

Liikuntaneuvonta video (youtube)

Liikuntaneuvonta video 2021 (Youtube)