Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta terveysasemilla

Liikuntaneuvonta vastaanotolle pääsee Kajaanin, Kuhmon, Sotkamon, Suomussalmen, Hyrynsalmen, Paltamon ja Ristijärven terveysasemilla.

Terveysasemilla tapahtuvaan liikuntaneuvontaan tullaan mm. hoitajan, lääkärin tai  fysioterapeutin ohjaamana tai asiakas voi itse varata ajan numerosta 044 710 1422 tai 044 710 1298. Ajan voi varata myös Omasote palvelun kautta

Liikuntaneuvonta on maksutonta elintapaohjausta, joka on suunnattu terveytensä kannalta liian vähän tai ei ollenkaan liikkuville henkilöille. Liikuntaneuvonta sopii myös lapsille, nuorille ja perheille. Liikuntaneuvonnassa pyritään etsimään keinoja joilla voi aloittaa aktiivisemman arjen. Asiakkaan on mahdollista saada esimerkiksi kuntosali- ja allasohjausta. Asiakas maksaa liikuntapaikan käyntimaksun itse.

Jokainen asiakas osallistuu neuvontaan omista lähtökohdistaan, esim. tuki- ja liikuntaelimistönvaivat ei ole este liikuntaneuvontaan osallistumiselle. Asiakkaan tulee kuitenkin kyetä omatoimiseen harjoitteluun, joten se ei sovellu muistisairaille tai liikkumisessa ja päivittäisissä toiminnoissa avustusta tarvitseville. Ohjauksessa hyödynnämme arvo- ja hyväksymispohjaista lähestymistapaa.

Liikuntaneuvonta tarjoaa pienryhmäkursseja Kajaanissa. Tarjolla on voima- ja tasapaino-, polvi-lonkka-, niska-hartia- ja selkäkursseja. Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu Omasote kautta, tai soittamalla liikuntaneuvonnan fysioterapeuteille. 

Liikuntaneuvontaa toteutetaan joko yksilöllisesti. Liikuntaneuvonta aloitetaan henkilökohtaisella alkuhaastattelulla, jossa kartoitetaan nykyhetken liikkumisen tilanne ja se kirjataan potilastietojärjestelmään LIIKUN-lehdelle. Jatko- tai seurantatapaamisia sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan. 

Liikuntaneuvontaa kannattaa seurata Facebookissa.

Liikuntaneuvonta video (youtube)

Liikuntaneuvonta video 2021 (Youtube)

 

Päivitetty 9.8.2022