Katajainen – ryhmästä tukea lapsiperheiden äitien ja isien vanhempana toimimiseen ja päihteettömään arkeen

Hei sinä äiti tai isä! 

Oletko huolissasi omasta tai puolisosi päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksesta lapsiin? Tarvitsetko pientä turvallista hetkeä viikkoosi? Kaipaatko ajatusten vaihtoa samassa tilanteessa olevien vanhempien kanssa? Tai unelmoitko vaikkapa rauhallisesta, keskeytymättömästä unesta valvotun yön jälkeen sillä aikaa, kun lapsesi leikkii ikätovereiden kanssa työntekijöittemme valvonnassa? 

Katajaisen avokuntoutusjakso voi olla vastaus sinun toiveisiisi. Kajaanin ydinkeskustassa toimii kotoisa paikka, jossa sinua ja perhettäsi odottaa ilmainen katettu aamupala toimintapäivinä klo 9. 

Aamupuuron ja muuta ohjelmaa on keittänyt sinua varten Katajaisen iloinen kolmihenkinen ammattilaistiimi. Yhteisen ruokahetken jälkeen päivä jatkuu ohjelman mukaisesti joko lasten kanssa porukalla ulkoillen, rentoutustuokiolla, ruuanlaiton, leipomisen tai muun mukavan yhteistoiminnan merkeissä. Tarvittaessa saat apua esimerkiksi henkilökohtaisten asioitten selvittelyyn, terveyden vaalimiseen tai talouden suunnitteluun. Ravitsevan lounaan jälkeen lapset ottavat päivätorkut tai leikkivät ohjatusti vanhempien keskustellessa tärkeiksi katsomistaan aiheista tai etukäteen mietityistä teemoista. 

Tavoitteena on, että vanhemmat saavat uusia voimavaroja hyväksyvässä ja rohkaisevassa ilmapiirissä sekä iloa ja toiveikkuutta omaan ja lastensa elämään.

Kiinnostuitko? Voit ottaa yhteyttä suoraan Katajaisen työntekijöihin, 044 7970 652 (sosiaaliohjaaja Anu Karjalainen), 044 736 2293 (sosiaaliohjaaja Veli-Pekka Kontio) tai 044 797 0549 (sairaanhoitaja Henna Haverinen). Tai sitten voit ottaa asian puheeksi oman neuvolan tai päiväkodin, aikuissosiaalityön, päihde- tai mielenterveystyöntekijän tai lastensuojelun työntekijän kanssa. 

Huomaathan, että voit tulla Katajaiseen jo vauvaa odottaessasi tai alle 10-vuotiaiden lasten kanssa. Lapset voivat olla paikalla osan aikaakin, jos he käyvät koulua tai ovat päivähoidossa. 

Katajaisessa toimii myös ryhmiä isille ja maahanmuuttajataustaisille äideille.

Hei terveyden- tai sosiaalialan ammattilainen!

Onko sinun asiakkaanasi lapsiperheitä, jotka voisivat hyötyä Katajaisen toiminnasta nykyisessä elämäntilanteessaan? Kerrothan heille tästä palvelusta? Katajainen saattaa olla kaipaamasi lisätuki sinun tai tiimisi työhön asiakkaiden parhaaksi. Lisätietoja antavat aikuissosiaalipalveluista Pirkko Repo, 044 797 0277, tai Veera Rinne, 044 716 7036. Ota rohkeasti yhteyttä!