Tiedote 21.06.2021

Uusia koronarokotusaikoja odotetaan vasta syksylle, kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät Kainuussa

Uusia koronarokotusaikoja odotetaan vasta syksylle

Ensimmäisten koronarokotusten uusia aikoja ei anneta kesä-heinäkuun aikana, johtuen rokotteiden heikosta saatavuudesta. Kesän aikana saapuvilla rokoteannoksilla kyetään antamaan vain tehosterokotteet. Kainuussa 50 vuotta täyttäneistä 88% on saanut vähintään yhden rokotteen ja kaikista 16 vuotta täyttäneistä 66,5%. Riskiryhmään kuuluvien, 12 – 15 vuotiaiden rokotusten alkamisesta tiedotetaan heti kun saadaan tieto rokoteannosten saatavuudesta.

Kainuun soten kesäsuluista huolimatta varatut tehosterokotteen rokotusajat ovat suunnitellusti voimassa kaikissa kunnissa. Vaikka terveysasema olisi kiinni, suunnitellut rokotukset järjestetään.

Kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät Kainuussa

Vaikka rokotukset ovat alkaneet ja osa kuntalaisista on jo saanut molemmat rokotteet, tulee muistaa että ko­ro­na ei ole pois­tu­nut, va­ro­toi­mi­vaa­teet, tur­va­vä­li­suo­si­tuk­set ja ylei­nen mas­ki­suo­si­tus on edel­leen voi­mas­sa. Kajaanissa on ollut uusia koronatapauksia päivittäin ja tällä hetkellä on useita ryppäitä, joissa myös jäljittämättömiä tapauksia. Positiivisten testien osuus on ollut edellisen viikon aikana yli 1%, ja ilmaantuvuus on noussut ollen 29,2 / 100 000 / 14 vrk. Lähes kaikki tapaukset ovat Kajaanissa. Kainuun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 22.6. nopeasti heikentyneen tilanteen vuoksi.

Li­sä­tie­dot: Pan­de­mia­pääl­lik­kö Ol­li-Pek­ka Kouk­ka­ri 044 797 4668