Tiedote 10.06.2022

Talousneuvola auttaa Kainuussa – matalan kynnyksen moniammatillista palvelua

Kainuussa eri viranomaisten yhteinen talousneuvolatoiminta on avoinna myös kesäaikana.  Talousneuvolan tavoitteena on auttaa taloudellisissa huolissa ja selvittää asioita yhdessä ammattilaisten kanssa ennen vaikeuksien pahenemista.

”Talousneuvolan ajatuksena on tarjota matalalla kynnyksellä moniammatillista talousneuvontaa ilman ajanvarausta, olipa kysymykset isoja tai pieniä. Yhdellä kertaa voi saada apua useampaan kysymykseen ja näin asiointi helpottuu. Mitä aiemmin taloushuolet saadaan hallintaan, sitä enemmän on keinoja käytettävissä”, kertoo aikuissosiaalityön vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttonen Kainuun sotesta.

”Tällä hetkellä kiihtyvä inflaatio ja korkotason nousu huolettaa ja näkyy monen kainuulaisenkin arjessa. Rahat voivat olla tiukassa, mutta on hyvä tietää ja ymmärtää, että monesti asiat on järjestettävissä eri tavoin. Ja juuri tätä varten talousneuvola toimii”, jatkaa Ahola-Anttonen.

Maksutonta ja ilman ajanvarausta

Talousneuvolassa voi asioida paikan päällä Kajaanissa sekä puhelimitse myös muualta Kainuusta. Ajanvarausta ei tarvita ja palvelu on aina maksutonta. Asioida voi halutessaan nimettömästi.

Talousneuvolassa on tavattavissa oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvoja, Kelan virkailija, ulosottoviranomainen sekä Kainuun soten sosiaaliohjaaja.

Talousneuvola palvelee Kajaanin pääkirjastolla (Seminaarikatu 15) ja puhelimitse 040 676 3771 kerran kuukaudessa klo 12 - 15.

Loppuvuoden aukiolopäivät ovat 30.6., 28.7., 25.8., 29.9., 27.10., 24.11. ja 15.12.

 

Lisätietoja medialle: vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttonen (044 7101 792)