Tiedote 19.10.2021

Rokotukset hyvässä vauhdissa Kainuussa, tartuntamäärät laskussa

Rokotukset hyvässä vauhdissa Kainuussa

Hyrynsalmen ,Ristijärven ja Suomussalmen kunnissa kaikista 12 vuotta täyttäneistä yli 80% on rokotettu kahteen kertaan. Kainuun sote onnittelee hienosta saavutuksesta. Lokakuun loppuun mennessä tavoitteena on saavuttaa vastaava tilanne koko Kainuussa. Onnistuminen edellyttää n. 3300 toisen rokoteannoksen toteutumista lokakuun aikana. Haasteellisin rokotustilanne on Sotkamossa, jossa järjestetään kolmepäiväinen rokotuskampanja sekä Vuokatin että Sotkamon keskustan alueilla 28.-30.10.2021. Kajaanissa Prisman rokotuspiste toimii 13.11.2021 saakka. Kainuun sote toteutti maanantaina 18.10.2021 tekstiviestikampanjan kaikille 12 vuotta täyttäneille Kainuulaisille muistutuksena rokottautumisen välttämättömyydestä.

Tarkemmat aikataulut ja paikat Kainuun kuntien avoimista rokotuspisteistä löytyvät Kainuun soten verkkosivun koronainfosta: sote.kainuu.fi/koronainfo

Koronatartuntojen määrät laskussa

Tapausmäärät Kainuussa ovat hienoisessa laskussa. Ilmaantuvuus 19.10.2021 on 38,9/100 000 / 14 vrk. Sairaalan- tai osastohoidossa on yksittäisiä koronapotilaita. Sotkamon terveyskeskussairaalassa 15.10.2021 todettuun ryppääseen liittyy toistaiseksi yhteensä neljä tartuntaa. Vuodeosasto on karanteenissa toistaiseksi. Kainuussa ei ole voimassa rajoituksia.

Etätyösuositus on voimassa Kainuussa lokakuun loppuun asti, yleinen maskisuositus matalan riskin tilanteissa päättyy 22. lokakuuta. Maskisuositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan.  Maskia kannattaa edelleen käyttää etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton.

”Pärjäämme Kainuussa koronan kanssa tällä hetkellä hyvin. Vakavan taudin riksin kohdallaan on minimoinut lähes neljä viidestä 12 vuotta täyttäneestä. Arviolta 9000 rokottamatonta kainuulaista muodostaa edelleen merkittävän tautitaakan riskin alueellemme. Aivan suotta. Hoitakaa hommanne, ellette yhteisen, niin sitten oman etunne nimissä.” Kertoo Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari

Koronatilanteessa suuria eroja valtakunnallisesti

Tartuntamäärissä on voimakasta alueellista vaihtelua. Erityisen haastava tilanne on Päijät-Hämeessä sekä Keski-Suomessa. Syyslomalla mutta myös sen jälkeen tulee noudattaa varovaisuutta erityisesti kohtalaisen ja merkittävän riskin tilanteissa. Koronapassi on käytössä niillä alueilla 16.10.2021 alkaen, joissa on voimassa rajoituksia.