Tiedote 29.06.2022

KAKS:n päivystyksessä ruuhkaa – helteet lisäävät erityisesti iäkkäiden terveysongelmia

Kainuun keskussairaalan päivystyksessä on ruuhkaa ja potilaiden hoitoajat voivat pitkittyä. Kainuun sote ohjeistaa potilaat ottamaan yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117 ennen päivystykseen saapumista. Päivystävä sairaanhoitaja antaa puhelimitse jatko-ohjeet tai arvion vastaanottoajasta, mikäli tilanne edellyttää päivystyskäyntiä. Numerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Kiireettömissä tilanteissa ja muussa terveysasioinnissa tulee ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan.

Henkeä uhkaavissa ja muissa hätätilanteissa on aina soitettava hätäkeskukseen 112.

Kuhmon ja Suomussalmen terveysaseman vastaanotot toimivat myös viikonloppuisin

Kainuun sosiaali- ja terveyspalveluiden poikkeavista palveluajoista saa lisätietoa verkkosivuiltamme.

Kuhmon ja Suomussalmen terveysasemat ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 8 – 16, perjantaisin ja juhlapyhien aattona klo 8 – 15 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 9-17. Terveysaseman vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Viikonloppuisin ja arkipyhinä yhteys terveysasemalle omasoten (omasote.kainuu.fi) kautta tai takaisinsoittopalvelusta (Kuhmossa 08 6156 5635 ja Suomussalmella 08 6156 6200). Kiireellisissä tapauksissa (esimerkiksi murtumat, äkillinen vatsakipu) voi hakeutua suoraan terveysaseman vastaanotolle.

Muina aikoina päivystys toimii Kainuun keskussairaalan yhteispäivystyksessä ja päivystysapu numerossa 116117. Päivystykseen saapuvia pyydetään siis ottamaan yhteyttä päivystysapuun ennen päivystykseen saapumista.

Muista ohjeet kesäkuumalla

Päivystyksessä ja ensihoidossa tehtävämäärät lisääntyvät myös, mikäli hellejaksot jatkuvat pidempään. Erityisesti iäkkäiden tai perussairaiden kunto voi huonontua raskaiden olosuhteiden vuoksi.

Kesäkuumalla on tärkeää huolehtia nesteytyksestä ja ravinnonsaannista, asunnon viilentämisestä ja fyysisen rasituksen vähentämisestä.