Tiedote 10.04.2021

Kainuun soten potilastietojärjestelmäpäivitys 10.4. – terveyspalveluissa rajoituksia

Kainuun soten potilastietojärjestelmä päivitetään lauantaina 10.huhtikuuta, jolloin järjestelmä on käytettävissä vain rajallisesti. Päivitystyön kestoksi on arvioitu n. 20 tuntia; käyttökatko on alkanut lauantaiaamuna kuudelta ja päättyy noin puolilta öin. 

Päivitys koskee kaikkia potilastietojärjestelmiä käyttäviä yksiköitä kuten keskussairaalaa, terveyskeskuksia, kotihoitoa ja ympärivuorokautisen hoivan palveluita. Myöskään kansalaisten sähköinen ajanvaraus koronanäytteenottoon, koronarokotuksiin, neuvolapalveluihin ja suun terveydenhuoltoon tai tekstiviestimuistutukset tai tekstiviestit laboratoriovastauksista eivät ole käytettävissä käyttökatkon aikana.

Käyttökatko hidastaa terveydenhuollon ammattihenkilöiden työtä, joten kaikkea ei-välttämätöntä asiointia pyydetään välttämään viikonlopun aikana.

Äkillistä hoitoa vaativissa sairauksissa tai tapaturmissa hoitoon tulee hakeutua tavanomaiseen tapaan.

Hätänumero 112, Kainuun keskussairaalan päivystysapunumero 116 117 (lankapuhelimesta 08 6156 6000) sekä koronanäytteenoton ajanvaraus 040 165 0020 ovat käytettävissä normaalisti.

Päivystysapuun soittaminen on tärkeää hoidon tarpeen arvioimiseksi ja palvelun nopeuttamiseksi. Soita aina, jos epäilet onko kyse päivystysasiasta!