Tiedote 07.04.2021

Kainuun soten potilastietojärjestelmäpäivitys 10.4. – huomioi vaikutukset palveluihin!

Kainuun soten potilastietojärjestelmä päivitetään lauantaina 10.huhtikuuta, jolloin järjestelmä on käytettävissä vain rajallisesti. Päivitystyön kestoksi on arvioitu n. 20 tuntia, ja käyttökatko alkaa lauantaiaamuna kuudelta, päättyen puolilta öin. 

Päivityksen aikana sairauskertomustiedot ovat katseltavissa, mutta uudet asiakirjamerkinnät joudutaan tekemään manuaalisesti. Käyttökatko hidastaa terveydenhuollon ammattihenkilöiden työtä, joten kaikkea ei-välttämätöntä asiointia pyydetään välttämään viikonlopun aikana.

Päivitys koskee kaikkia potilastietojärjestelmiä käyttäviä yksiköitä kuten keskussairaalaa, terveyskeskuksia, kotihoitoa ja ympärivuorokautisen hoivan palveluita. Myöskään kansalaisten sähköinen ajanvaraus koronanäytteenottoon, koronarokotuksiin, neuvolapalveluihin ja suun terveydenhuoltoon tai tekstiviestimuistutukset tai tekstiviestit laboratoriovastauksista eivät ole käytettävissä käyttökatkon aikana.

Ei-kiireellisiä käyntejä tai yhteydenottoja pyydetään siirtämään seuraavalle viikolle. Äkillistä hoitoa vaativissa sairauksissa tai tapaturmissa hoitoon tulee hakeutua tavanomaiseen tapaan.

Hätänumero 112, Kainuun keskussairaalan päivystysapunumero 116 117 (lankapuhelimesta 08 6156 6000) sekä koronanäytteenoton ajanvaraus 040 165 0020 ovat käytettävissä normaalisti.

Päivystysapuun soittaminen on tärkeää hoidon tarpeen arvioimiseksi ja palvelun nopeuttamiseksi. Soita aina, jos epäilet onko kyse päivystysasiasta!

KAKS:n vanhan sairaalan poliklinikoiden ilmoittautumisautomaatit poistuvat käytöstä 10.4.

Potilastietojärjestelmän päivityksen myötä päättyy vanhan KAKS:n poliklinikoiden ilmoittautumisautomaattien käyttö kokonaan. Kevään ja kesän aikana ennen uuteen sairaalaan muuttoa vanhan KAKS:n puolella sijaitseville poliklinikoille ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Potilaat voivat siirtyä odottamaan suoraan poliklinikalle, josta henkilökunta kutsuu heidät vastaanotolle. Ajanvarausta ei tarvitse erikseen vahvistaa potilastoimistosta tai henkilökunnalta. Muutos on ilmoitettu myös potilaille lähetetyissä ajanvarauskirjeissä.

Poliklinikat siirtyvät syksyn 2021 aikana uuden sairaalan päärakennukseen, jossa kaikki ajanvarauksella toimivat vastaanotot käyttävät aulatiloissa sijaitsevia itseilmoittautumisautomaatteja.