Tiedote 23.02.2021

Kainuun koronatilanne on rauhallinen

Kainuussa ei ole todettu uusia koronatapauksia viikonlopun jälkeen. Ilmaantuvuus alueella on 6,9/ 100 000, edellisen 14 vuorokauden aikana. Kainuu on edelleen perustasolla.

Kainuun sote muistuttaa että lomalla koronaan sairastunut, tai sille altistunut voi palata terveysturvallisuudesta huolehtien kotiinsa. Ensisijaisena matkustusmuotona suositellaan henkilöautoa. Joukkoliikennevälineissä matkustamien eristyksen aikana on kielletty. Testeihin tulee hakeutua viivytyksettä, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee. Kainuun soten koronatestauspaikat ovat kuntien terveysasemilla tai KAKS:n drive in ­-kaistalla. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo. Koronavilkku –sovelluksen altistumisilmoituksen hälyttäessä tulee ensin ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan tai Kainuussa koronavilkku@kainuu.fi

Ohjeet koronarokotusten ajanvaraukseen

Koronarokotusvuorossa on tällä viikolla vuonna 1941 ja sitä ennen syntyneisiin. Kyseiseen ikäryhmään kuuluvat tai heidän puolestaan asioivat voivat varata rokotusajan numerosta 044 709 3788. Kyseessä on takaisinsoittolinja, josta soitetaan takaisin 3 vrk:n kuluessa. Rokotusasioissa palvellaan mahdollisimman nopeasti, mutta asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä.

Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta. Rokotuspisteen sijainti varmistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja samalla varataan aika tehosterokotukseen. Kaikki rokotteet suunnataan toistaiseksi iäkkäiden ja riskiryhmien rokottamiseen. Ajanvarausnumerossa ei anneta korona- tai muuta terveysneuvontaa. Lisätietoja koronarokotuksista saa verkkosivuiltamme sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Takaisinsoittojärjestelmän vika on korjattu

Maanantaina ilmennyt vika Kainuun soten takaisinsoittojärjestelmässä on korjattu. Vika johtui rokoteajanvarauksen ruuhkaantumisesta.