Palvelun hakeminen ja yhteystiedot

Vammaispalvelujen tehtävänä on järjestää ja tuottaa vammaispalvelulain ja -asetuksen, omaishoidon tuen lain, perhehoitolain ja kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisia palveluja.

Palveluja haetaan täyttämällä hakemuslomake ja toimittamalla se paikkakunnan sosiaalityöntekijälle tai -ohjaajalle. Hakemuslomakkeisiin pääset klikkaamalla linkkiä. Palvelujen saamiseksi voi myös henkilö itse, hänen läheisensä, muu henkilö tai viranomainen ottaa yhteyttä vammaispalvelujen ja kehitysvammapalvelujen paikkakunnan sosiaalityöntekijään tai -ohjaajaan. Sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien yhteystietoihin pääset sivun alaosassa klikkaamalla paikkakuntakohtaisia linkkejä.

Vammaispalvelulain ja kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisia palveluja voi hakea myös sähköisesti. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Vammaispalveluhakemuksen ja kehitysvammapalveluhakemuksen voi asiakas täyttää ja lähettää itse. Asiakasta voi myös avustaa läheinen tai muu henkilö. Lisäksi palveluja voi hakea sähköisesti asiakkaalle hänen läheinen tai muu henkilö, jolloin asiointipalveluun kirjaudutaan läheisen tai muun henkilön omilla tunnuksilla. Hakemuksella on ohjeita käyttäjälle täytön eri vaiheissa. Kirjaudu asiointipalveluun https://sote.easiointi.fi/fi/web/kainuu-sos

Vammaispalveluihin ja kehitysvammapalveluihin voidaan ottaa yhteyttä puhelimitse tai Omasote -asiointipalvelun kautta. Sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien yhteystiedot löytyvät paikkakunnittain. Työntekijän kohdalla on ilmoitettu takaisinsoittopalvelusta (ma-to klo 7.30-16.00 ja pe klo 7.30-15.00) tai puhelinajasta (ma-pe klo 9-10). Takaisinsoittopalvelu ilmoittaa ohjeet soittopyynnön jättämistä varten tai työntekijä vastaa puheluun heti, jos on paikalla. Osalla työntekijöistä on vielä käytössä puhelinaika ma-pe klo 9-10, jolloin työntekijät tavoittaa puhelinajalla. Takaisinsoittojärjestelmässä mukana olevilla työntekijöillä ei ole tekstiviestipalvelua. Viestejä voi lähettää Omasote-asiointipalvelussa.

Omasote-asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella, minkä vuoksi viestit Omasoten kautta vammaispalvelujen henkilökunnan kanssa ovat suojattuja. Viesteihin vastataan viiden (5) arkipäivän kuluessa. Vammais- ja kehitysvammapalvelujen sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien, henkilökohtaisen avun palvelusihteerin, kehitysvammapoliklinikan ja kehitysvammayksiköiden henkilökunnan kanssa voi asioida sähköisesti osoitteessa https://omasote.kainuu.fi  valitsemalla vammaisten palvelut.

Vammaispalvelujen vastuualueen henkilökunnan ja esimiesten yhteystiedot löytyvät Kainuun soten palveluoppaasta. Kainuun soten yhteystietoihin ja palveluoppaaseen pääset klikkaamalla linkkiä https://sote.kainuu.fi/node/900