Hyrynsalmen Palvelukeskus, Hyrynsalmen Hoitokoti - Yksikön esittely opiskelijoille

Hyrynsalmen hoitokoti sijaitsee Kajaanista 70 kilometrin matkan päässä pohjoiseen päin. Käynti hoitokotiin tapahtuu pääovesta, jossa on PALVELUASUNNOT kyltti.

Asukkaat ja paikkamäärä

Hyrynsalmen hoitokodissa on 31 (32) asukaspaikkaa, joista Hopeahyryssä on 21 asukaspaikkaa ja Tyynelässä 10 asukaspaikkaa.

Kaikki asukaspaikat kuuluvat tehostetun palveluasumiseen piiriin. Asukkaat asuvat hoitokodissa omissa vuokrahuoneissaan ja ostavat tarvitsemansa palvelut. Hoitokodin toiminnan lähtökohtana on asiakaskeskeisyys. Asiakaskeskeisyydellä tarkoitetaan palvelujen tuottamista ja toteuttamista asukaslähtöisesti yksilöllisyys ja asukkaan tarpeet huomioiden. Asukkaaksi hoitokotiin haetaan SAS-työryhmän kautta.

Hopeahyry

Henkilökunta

Hyrynsalmen hoitokodissa työskentelevän hoitohenkilökunnan ammattinimikkeet ovat: palveluesimies/sairaanhoitaja, apulaispalveluesimies/sairaanhoitaja, sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja 21 lähihoitajaa/perushoitajaa.

Opiskelijat

Hyrynsalmen hoitokoti sopii oppimisympäristönä hyvin sairaanhoitaja-, lähihoitaja-, fysioterapeutti- ja hoiva-avustaja opiskelijoille.

Muuta tietoa meistä ja ympäristöstä

Meillä opit kohtaamaan muistisairaan asukkaan ja pääset harjoittelemaan vuorovaikutusta sekä heidän että heidän läheistensä kanssa. Moniammatillisuus on tärkeä osa työskentelyämme.  Toimimme yhteistyössä Hyrynsalmen hoivaosaston, kotihoidon, päivystyksen, laboratorion, Hyrynsalmen apteekin ja monien muiden yhteistyötahojen kanssa.

Tervetuloa meille oppimaan!

Hyrynsalmen hoitokoti, Hopeahyry
Kanervatie 3
89400 Hyrynsalmi

Hyrynsalmen hoitokoti, Tyynelä
Laskutie 10
89400 Hyrynsalmi

Yleiset Kainuun alueen hoitokotien verkkosivut: https://sote.kainuu.fi/hoitokodit

Yksikön esimies

Palveluesimies Kirsi Kemppainen puh. 044 769 7761

Opiskelijavastaavat

Lähihoitaja Niina Anttonen puh. 044 769 7057  niina.anttonen@kainuu.fi
Perushoitaja Anne Mikkonen puh. 044 769 7057 anne.mikkonen@kainuu.fi


Päivitetty 9.6.2022